Δελτία Τύπου

Απεβίωσε ο Γεώργιος Ψαρόπουλος

 

 

Στις 9 Ιανουαρίου απεβίωσε ο Γεώργιος  Ψαρόπουλος, ιδρυτής του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής – Ιδρύματος οικ. Γ. Ψαρόπουλου.

Ο Γεώργιος Ψαρόπουλος υπήρξε στυλοβάτης του μουσείου και αέναος υποστηρικτής του έργου της συζύγου του αείμνηστης Μπέττυς Ψαροπούλου.

 

«Αντίο» στον Γιώργο Ψαρόπουλο _ Ελλάδα _ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ

×

Λίγα τρυφερά λόγια προσωπικού αποχαιρετισμού προς τον Γιώργο Ψαρόπουλο, που «έφυγε» χθες πλήρης ημερών: Γεννημένος στην Αθήνα πριν από 91 χρόνια με γονείς Κωνσταντινουπολίτες που ανακατεύονταν με το εμπόριο υφασμάτων, έμαθε να εργάζεται από παιδί. Οταν κουραζόταν από τη σκληρή δουλειά, κοιμόταν ανάμεσα στα τόπια. Χάρις στο πείσμα και στην εργατικότητά του εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους και εντιμότερους επιχειρηματίες στο είδος.

Οικογενειάρχης από τους λίγους, γνωρίστηκε με τη σύζυγό του Μπέτυ Ψαροπούλου στον ορειβατικό όμιλο και παρέμεινε ερωτευμένος μαζί της μέχρι τέλους. Τρομερός κολυμβητής ώς τα τελευταία του, όργωνε τα νερά της Βουλιαγμένης και της Σκύρου. Οταν στέγνωνε από τα αλάτια, έπαιζε με τη συνηθισμένη αντροπαρέα του μπιρίμπα στον Ομιλο. Εραστής της τέχνης, υπήρξε ένας από τους συλλέκτες που εκτιμούσαν την καλή ζωγραφική.