Δελτία Τύπου

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ 2020-2021

 

Από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το μουσείο για να δηλώσουν συμμετοχή στα οργανωμένα σχολικά εκπαιδευτικά μας προγράμματα.

 

Στο Μουσείο Κεραμικής οργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντα και το γνωστικό επίπεδο κάθε ηλικίας με θεματολογία εμπνευσμένη από την απύθμενη τέχνη της κεραμικής.

 

Το περιεχόμενο των προγραμμάτων συνδέεται με την ιστορία της κεραμικής τέχνης από την αρχαιότητα έως σήμερα, με την ελληνική μυθολογία αλλά και τη λαϊκή μας παράδοση. Μέσω του κατάλληλου εποπτικού υλικού και αξιοποιώντας εκπαιδευτικά εργαλεία όπως είναι το βιωματικό παιχνίδι και η ενεργητική συμμετοχή, τα προγράμματα αναδεικνύουν διαφορετικές όψεις της κεραμικής παράδοσης.

 

Ειδικά για τη φετινή χρονιά τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που ορίζει ο νόμος για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων και ειδικά των μαθητών. 

  • Για την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος, ο αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα θα είναι έως 25 άτομα. Το τμήμα  διαιρείται σε δύο μικρότερες ομάδες, οι οποίες παρακολουθούν παράλληλα το πρόγραμμα.
  • Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα φέρουν υποχρεωτικά μάσκα
  • Οι επιφάνειες θα απολυμαίνονται σχολαστικά πριν και μετά την κάθε χρήση από οποιονδήποτε

Κόστος συμμετοχής ανά μαθητή 5,00 ευρώ

 

Πληροφορίες – Κλείσιμο επισκέψεων

Για περισσότερες πληροφορίες και κλείσιμο επισκέψεων μπορείτε να επικοινωνείτε με το μουσείο στα τηλέφωνα 

210-3318491/2 (Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-15.00) ή να αποστείλετε email στο kmnk@otenet.gr.