Μη κατηγοριοποιημένο

12ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

 

Το 12ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για τη Μελέτη της Μεσαιωνικής και Νεότερης Κεραμικής της Μεσογείου θα λάβει χώρα στην Αθήνα από τις 21 έως και τις 27 Οκτωβρίου 2018.

Το 12ο Συνέδριο συνδιοργανώνεται από τον Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με πρωτοβουλία του πρώτου, και με την ενεργό συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας) και του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής (Ίδρυμα οικογ. Γ. Ψαροπούλου), με την ευγενική χορηγία της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, ιδιωτών χορηγών και πολιτιστικών ιδρυμάτων από το εξωτερικό.

Οι θεματικοί άξονες του συνεδρίου είναι οι εξής: «Εργαστήρια και κεραμική τεχνολογία», «Κεραμολογία και Αρχαιομετρία», «Η κεραμική ως παράγοντας εμπορικών σχέσεων και τα ναυάγια», «Η κεραμική ως παράγοντας κοινωνικής συνοχής ή διαφοροποίησης» και «Νέα ευρήματα».

FINAL PROGRAM-AIECM3-ATHENS