ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ 2022

 

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο για να δηλώσουν συμμετοχή στα οργανωμένα σχολικά εκπαιδευτικά μας προγράμματα.

 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου αποβλέπουν στη γνωριμία των μαθητών με όλες τις πτυχές της πανάρχαιας τέχνης της κεραμικής, αλλά και στην εξοικείωσή τους με το μουσειακό περιβάλλον. Είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα και εφαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των μαθητών.

Το περιεχόμενο των προγραμμάτων συνδέεται με την ιστορία της κεραμικής τέχνης από την αρχαιότητα έως σήμερα, με την ελληνική μυθολογία αλλά και τη λαϊκή παράδοση. Μέσω του κατάλληλου εποπτικού υλικού και αξιοποιώντας εκπαιδευτικά εργαλεία, όπως είναι το βιωματικό παιχνίδι με τον πηλό και η ενεργητική συμμετοχή των μαθητών, τα προγράμματα αναδεικνύουν διαφορετικές όψεις της κεραμικής παράδοσης.

 

Διάρκεια του προγράμματος 1 ώρα και 30 λεπτά

Κόστος συμμετοχής 5,00 ευρώ ανά μαθητή

 

Το μουσείο τηρεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία από τον covid-19.

  • Για την ομαλή διεξαγωγή των προγραμμάτων δεχόμαστε ένα τμήμα καθημερινά (έως 25 μαθητές).
  • Το τμήμα  διαιρείται σε δύο μικρότερες ομάδες, οι οποίες παρακολουθούν παράλληλα το πρόγραμμα.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
  • Όλες οι επιφάνειες απολυμαίνονται σχολαστικά πριν και μετά από κάθε χρήση. 

Πληροφορίες – Κλείσιμο επισκέψεων

Για πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των προγραμμάτων και για κλείσιμο επισκέψεων μπορείτε να επικοινωνείτε με το μουσείο στα τηλέφωνα 210-3318491/2 (Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-15.00) ή να αποστέλλετε email στο kmnk@otenet.gr.