Σχολικό έτος 2019-2020

 

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο για να δηλώσουν συμμετοχή στα οργανωμένα σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

 

 

Στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής οργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντα και το γνωστικό επίπεδο κάθε ηλικίας με θεματολογία εμπνευσμένη από την απύθμενη τέχνη της κεραμικής.

Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα αποβλέπουν στη γνωριμία των μαθητών με όλες τις πτυχές της πανάρχαιας τέχνης της κεραμικής, αλλά και στην εξοικείωσή τους με το ευρύτερο μουσειακό περιβάλλον. Είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα και εφαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των μαθητών.

Το περιεχόμενο των προγραμμάτων συνδέεται με την ιστορία της κεραμικής τέχνης από την αρχαιότητα έως σήμερα, με την ελληνική μυθολογία αλλά και τη λαϊκή παράδοση. Μέσω του κατάλληλου εποπτικού υλικού και αξιοποιώντας εκπαιδευτικά εργαλεία όπως είναι το βιωματικό παιχνίδι και η ενεργητική συμμετοχή τα προγράμματα αναδεικνύουν διαφορετικές όψεις της κεραμικής παράδοσης.

 

Πληροφορίες – Κλείσιμο επισκέψεων

Τ 210-3318491/2 (Δευτέρα – Παρασκευή 09.00-15.00)

Εmail kmnk@otenet.gr