ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο για να δηλώσουν συμμετοχή στα οργανωμένα σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

Στο Κέντρο Μελέτης οργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντα και το γνωστικό επίπεδο κάθε ηλικίας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποβλέπουν στη γνωριμία των μαθητών με όλες τις πτυχές της νεώτερης χρηστικής κεραμικής και του λαϊκού βίου του χθες, αλλά και στην εξοικείωσή τους με το ευρύτερο μουσειακό περιβάλλον. Είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα και εφαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των μαθητών.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αναδεικνύουν τις διαφορετικές εκφάνσεις τις παραδοσιακής κεραμικής, αξιοποιώντας ως εργαλεία, το βιωματικό παιχνίδι και την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών.

Βασίζονται στη διαθεματική προσέγγιση και προσαρμόζονται στον εκθεσιακό χώρο όπου υλοποιούνται, δίνοντας, παράλληλα, δυνατότητα για επέκταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας  και εκτός σχολείου.

 

Όλα τα προγράμματα είναι βιωματικά και παρέχουν στους μαθητές τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα αξιοποιώντας το γήινο υλικό του πηλού.

 

Προγραμματισμός επίσκεψης στο Μουσείο 

Στα προγράμματα μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες των 25-30  ατόμων μετά από συνεννόηση με το μουσείο (τηλ. επικοινωνίας  210-3318491-2, Δευτέρα – Παρασκευή 09.00-15.00).

Υλοποιούνται δύο προγράμματα καθημερινά.

 

Χρήσιμα στοιχεία:
Διεύθυνση Μουσείου: Μελιδώνη 4-6 και Αγίων Ασωμάτων, Θησείο

Emailkmnk@otenet.gr