Η κεραμική είναι μια δραστηριότητα που αφυπνίζει την αφή, πυροδοτεί τη φαντασία, απελευθερώνει την ενέργεια που υπάρχει συσσωρευμένη μέσα μας. Η κεραμική είναι παράλληλα μια πανάρχαια τέχνη, που έχει ιδιαίτερες τεχνικές.

Τα μαθήματα κεραμικής στο Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμικής στοχεύουν και στην  εκμάθηση των τεχνικών και στη γνωριμία με τον απέραντο, πολύμορφο κόσμο αυτής της τέχνης.

 

Τα μαθήματα κεραμικής ενηλίκων συνεχίζονται και  φέτος. Βασίζονται κυρίως στην πρακτική άσκηση αλλά παρέχονται παράλληλα και οι απαιτούμενες θεωρητικές γνώσεις.

 

Η διάρκεια των μαθημάτων είναι από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο. Γίνονται μια φορά την εβδομάδα και κοστίζουν 90 ευρώ μηνιαίως (συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων υλικών, εργαλείων και ΦΠΑ).

Πλαισιώνονται από παράλληλες δράσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία, σεμινάρια, εκδρομές. Η συμμετοχή σε αυτά για τους μαθητές είναι δωρεάν.

 

Λόγω του περιορισμένου αριθμού μαθητών ανά τμήμα, απαραίτητη για τη συμμετοχή στα τμήματα αρχαρίων είναι η έγκαιρη κράτηση θέσης. Η εγγραφή γίνεται στη γραμματεία του Μουσείου, στο 2103318491 (10.00-15.00) από την πρώτη Σεπτεμβρίου.

 

Τα τμήματα αρχαρίων διαμορφώνονται ως εξής :

 

Πέμπτη 18.00 – 21.00, πρωτοετείς, α’ τμήμα (έναρξη 5 Οκτωβρίου)

Τετάρτη 14.30 – 17.30,  πρωτοετείς, β’  τμήμα (έναρξη 4 Οκτωβρίου)

Σάββατο 10.30 – 13.30 πρωτοετείς, γ’ τμήμα (έναρξη 7 Οκτωβρίου)

Πέμπτη 14.30-17.30,  πρωτοετείς, δ’ τμήμα (έναρξη 5 Οκτωβρίου)

 

Τα τμήματα των δευτεροετών τριτοετών και τεταρτοετών  μαθητών θα αναρτηθούν σύντομα.